Plovas čenakinėse

2008-07-29

Turbūt tuose molinukuose pati velnią būtų galima pagaminti. Jau rašiau apie “kugelį“, dabar pristatau savo plovą. Tiesa, plovo gaminti iki šiol nemokėjau – tai suvirdavo ryžiai, tai skystas gaudavosi. Žodžiu, bjaurastis. O čenakinėse išėjo kaip tik toks, kokio reikia. Beje, tikrų plovų mėgėjai, kurie gamina viską sluoksniuodami ir pagal tam tikras taisykles, neskaitykite – pasibaisėsite.

Man svarbiausia tai, kad labai skaniai gaunasi, o ar jis tradicinis, ar ne – nerūpi. Taigi, keturiems indeliams reikės:

4 maišelių arba 400 (arba 500) gr “bismati” ryžių. Ryžių tik tokių, nes jie maži, per daug nesulimpa ir nevirsta koše.
Apie 0,5 kg kiaulienos kumpio. Galite dėti avieną, jautieną, vištieną ar ką tik mėgstate, bet man minkšta kumpio mėsytė – pati skaniausia.
4 vidutinio dydžio morkų
500 ml pomidorų tyrės
Poros nedidelių svogūnų
Poros kubelių jautienos sultinio

Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite. Morkas sutarkuokite “burokine” tarka ir suverskite prie svogūnų. Maišydami pakepinkite. Supjaustykite mėsą nedideliais kubeliais ir sudėkite prie morkų su svogūnais. Pakepinkite. Užpilkite pomidorų tyre ir kelias minutes patroškinkite.

Ryžius paskirstykite čenakinėse. Ant jų lygiais kiekiais užkraukite keptuvėje besitroškinančią masę. Aš ryžius su mėsa ir morkomis dar sumaišau, nes nemėgstu kai visos morkytės iškyla į paviršių. Iš sultinio kubelių padarykite apie litrą sultinio ir supilkite jį į čenakines. Man gaunasi kažkur po du samčius su trupučiu į kiekvieną indelį. Bet čia, žinoma, nuo samčio dydžio priklauso. Uždenkite čenakines ir įdėkite į jau pakaitintą orkaitę. Kepkite apie valandėlę. Skanaus plovo, nors ir netikro :)

Plovas čenakinėse

Kategorija: Kruopos ir daržovės, Mėsytė, Receptai | Komentarų: 2

Jolanta

2008-07-29 20:18

Visokie skanėstų aprašymai tik apetitą žadina ir veda iš doros (sveiko maitinimosi porcijų atžvilgiu) kelio :))

Petriukas

2011-12-05 19:46

Malačius Jolančiuk…aukso žodžiai