Žuvytė švediškai

2010-06-15

Receptas būtų švediškas, jeigu Lietuvoje rasčiau rekomenduojamą alpinę šalvį, bet tenka gaminti su lašiša arba upėtakiu. Aš nesu lašišinių žuvų mėgėja, bet šitą patiekalą galėčiau dažnai valgyti. Tiesa, su upėtakiu man skaniau nei su lašiša :)

Reikės (2 didelės porcijos):

300-400 gramų lašišos arba upėtakio file
mažų bulvyčių, geriausia šviežių (virkit daug, kas liks, suvalgysit ir taip)
150-200 gramų špinatų
ryšuliuko krapų
laiškinių česnakų (nebūtina)
grietinės
poros šaukštelių baltojo vyno acto (turiu tik balzaminio, taigi pilu jį)
druskos, pipiriukų, alyvuogių aliejaus

Bulvytes gerai nuplaukite ir išvirkite su lupenomis. Nepervirkite! Išvirtas apibarstykite druska, pipirais ir užpilkite šlakeliu alyvuogių aliejaus. Tada puodą švelniai pakratykite, kad viskas gerai susimaišytų. Palikite, kad pravėstų. Špinatus supjaustykite su visais koteliais. Smulkinti nereikia, užteks kelis kartus čekštelėti peiliu. Sudėkite į dubenį, ten pat įberkite ir susmulkintus krapus. Įpilkite aliejaus, šiek tiek druskos ir pipirų ir gerai išmaišykite.

Dabar atsikirpkite nemažą gabalą kepimo popieriaus, jį šiek tiek sudrėkinkite, suglamžykite ir vėl ištieskite. To daryti nebūtina, bet taip lengviau bus suvynioti žuvį. Ant popieriaus dėkite per pusę perlaužtas bulvytes (5-6, žiūrint, koks dydis ir kiek ketinate suvalgyti), ant jų užberkite pusę žalumynų ir uždėkite gabaliuką žuvies odele į viršų. Laiškinius česnakus reikėtų dėti ant odelės, bet aš dedu juos po žuvim :) Ant viršaus užpilkite šaukštelį acto. Nepamirškite, nes jis suteikia visam patiekalui gaivumo. Užlankstykite popieriaus kraštus. Kadangi vien kepimo popieriumi aš nepasitikiu, viską papildomai įvynioju į foliją, tada tikrai žinau, kad kepant niekas neišbėgs. Tą patį padarykite su antra porcija.

Kiškite į karštą orkaitę (180 laipsnių) ir kepkite apie 20 minučių. Išvynioję nulupkite žuvies odelę – tą padarysite per kelias sekundes, nes nusilupa ji labai gražiai. Viską sukraukite į lėkštę ir užpilkite grietine. Niam!

Kategorija: Receptai, Žuvis | Komentarų: 1

Rūta

2010-06-17 11:36

Labai patrauklus patiekalas. Kaip tik šaldiklyje tūno du upėtakiai. Reikės juos su bulvėmis supažindinti ir į orkaitę. Ačiū už įkvėpimą!