Vištiena su apelsinais

2009-03-28

Labai mėgstu vištieną, gal dėl to ir paruošti ją sekasi geriausiai. Kai atrandu naujų skanių receptų, ypač kai jie nėra tradiciniai močiučių laikų, laimės būna pilnas skrandis. Šįkart tai – vištiena su apelsinais. Paprastai pagaminamas, tačiau įdomaus skonio patiekalas.

2 geroms porcijoms reikės:

2-3 apelsinų
4 svogūnų
4 vištos šlaunelių
Kelių skiltelių česnako (pagal poreikius, man patinka daugiau)
Bulvių
Druskos, pipirų
1 a.š. aitriosios paprikos miltelių (dėjau pusę)
1 a.š. raudonosios paprikos miltelių
Poros šaukštų aliejaus
Kelių laurų lapelių
120 ml sultinio (pagal receptą daržovių, aš pyliau vištienos)

Kadangi 2 porcijos man yra per mažas kiekis (dažniausiai gaminu 4), tai tikslių proporcijų nesilaikiau. Aitriosios paprikos dėjau tikrai mažiau, nes nenoriu aštraus maisto. Apelsinus sunaudojau 3 – norėjau daugiau jų skonio. Svogūnų dėjau daugiau. Pyliau vištienos sultinį, ėmiau daugiau česnako. Ką noriu tuo pasakyti? Nesilaikykite niekada tikslių receptų, nebent per daug retai gaminate valgyti ir bijote ką nors sugadinti. Visko dėkite pagal save. Virėjai, teigiantys, kad išradinėti dviračio nereikia, mano nuomone, yra gamtos klaida. Gal gaminant valgį restoranuose ir reikia laikytis taisyklių norint įtikti visiems skoniams. O gaminant namie viską reikia daryti pagal save. Patinka deginantis maistas – dėkite 2 šaukštelius paprikos. Nekenčiate lauro lapų – nedėkite. Skonis jums asmeniškai nuo to tik bus geresnis.

Na, o dabar prie recepto :) Vieną apelsiną supjaustykite skiltelėmis (aš dar atpjoviau kelis griežinėlius), iš likusių išspauskite sultis. Svogūnus nulupkite, pjaukite per per pusę, puseles dar per pusę ir tada kiekvieną dalį perpjaukite skersai. 1 svogūnas – aštuoni gabalėliai. Į kelias dalis supjaustykite česnakus. Nulupkite bulves ir perpjaukite pusiau. Vištų šlauneles įtrinkite druska ir pipirais. Paruoškite padažą – apelsinų sultis sumaišykite su pora šaukštų aliejaus ir paprikų milteliais. Į kepimo indą sudėkite šlauneles, bulves, apelsinų skilteles, svogūnus, česnakus, apliekite viską padažu ir pamaišykite. Supilkite sultinį. Siūlau pilti jį pro kampą, o ne lieti tiesiai ant vištos.

Kepkite vištą 200 laipsnių temperatūroje apie valandą. Aš skardą uždengiau aliuminio folija ir su ja kepiau apie 45 minutes. Likusį laiką kepiau foliją nuėmusi, kad apskrustų. Valgant vištą labai skanu ją aplieti sultimis iš keptų apelsino skiltelių. Skanaus!

Vištiena su apelsinais

Kategorija: Paukštiena, Receptai | Komentarų: 9

Eugenijus

2009-03-29 13:14

Sorry, bet beu:D Man patinka tradiciski valgiai ir geriausia, kad be svogunu butu.

Laura

2009-03-29 13:32

Žmonėms, kurie nemėgsta svogūnų, galiu pasakyti tik tiek, kad jie turbūt niekada nevalgė gerai iškeptų svogūnų :)

puikioji

2009-03-29 14:15

O man atrodo, pasitaikius artimiausiai progai išbandysiu.

garbane

2009-04-03 17:44

Pritariu lauros atsakymui del svogunu! Tinkamai iskepti svogunai yra geris. Juolab kad tada nebeimanoma atrinkti kas yra svogunas, o kas ne :)

Rūta

2010-03-02 23:04

Na, aš irgi nesusilaikau dėl tų svogūnų :)) Manau, kad jų nevalgantys žmonės gyvenime daug praranda ir linkiu tikrai nors kartą jų paragauti… Suprasit, apie ką kalbam :)

Bill

2015-08-27 11:54

Great recipe!
Really delicious meal)
I will cook this on this weekend)
Thanks)

http://vegetariandating.club

2016-06-23 10:10

Thanks for sharing your thoughts about Vegetarian Dating Club.
Regards

write my admissions essay

2016-07-25 13:30

It’s amazing for me to have a site, which is helpful in support of
my knowledge. thanks admin

Adidas NMD Runner

2016-09-27 4:28

Unquestionably believe that that you stated.
Your favourite reason appeared to be on the net the easiest factor to have in mind of.
I say to you, I definitely get annoyed while other people consider issues that they
plainly do not realize about. You managed to hit the nail upon the top
and also defined out the whole thing with no need side-effects
, other folks could take a signal. Will likely be again to get
more. Thanks