Vištiena su apelsinais

2009-03-28

Labai mėgstu vištieną, gal dėl to ir paruošti ją sekasi geriausiai. Kai atrandu naujų skanių receptų, ypač kai jie nėra tradiciniai močiučių laikų, laimės būna pilnas skrandis. Šįkart tai – vištiena su apelsinais. Paprastai pagaminamas, tačiau įdomaus skonio patiekalas.

2 geroms porcijoms reikės:

2-3 apelsinų
4 svogūnų
4 vištos šlaunelių
Kelių skiltelių česnako (pagal poreikius, man patinka daugiau)
Bulvių
Druskos, pipirų
1 a.š. aitriosios paprikos miltelių (dėjau pusę)
1 a.š. raudonosios paprikos miltelių
Poros šaukštų aliejaus
Kelių laurų lapelių
120 ml sultinio (pagal receptą daržovių, aš pyliau vištienos)

Kadangi 2 porcijos man yra per mažas kiekis (dažniausiai gaminu 4), tai tikslių proporcijų nesilaikiau. Aitriosios paprikos dėjau tikrai mažiau, nes nenoriu aštraus maisto. Apelsinus sunaudojau 3 – norėjau daugiau jų skonio. Svogūnų dėjau daugiau. Pyliau vištienos sultinį, ėmiau daugiau česnako. Ką noriu tuo pasakyti? Nesilaikykite niekada tikslių receptų, nebent per daug retai gaminate valgyti ir bijote ką nors sugadinti. Visko dėkite pagal save. Virėjai, teigiantys, kad išradinėti dviračio nereikia, mano nuomone, yra gamtos klaida. Gal gaminant valgį restoranuose ir reikia laikytis taisyklių norint įtikti visiems skoniams. O gaminant namie viską reikia daryti pagal save. Patinka deginantis maistas – dėkite 2 šaukštelius paprikos. Nekenčiate lauro lapų – nedėkite. Skonis jums asmeniškai nuo to tik bus geresnis.

Na, o dabar prie recepto :) Vieną apelsiną supjaustykite skiltelėmis (aš dar atpjoviau kelis griežinėlius), iš likusių išspauskite sultis. Svogūnus nulupkite, pjaukite per per pusę, puseles dar per pusę ir tada kiekvieną dalį perpjaukite skersai. 1 svogūnas – aštuoni gabalėliai. Į kelias dalis supjaustykite česnakus. Nulupkite bulves ir perpjaukite pusiau. Vištų šlauneles įtrinkite druska ir pipirais. Paruoškite padažą – apelsinų sultis sumaišykite su pora šaukštų aliejaus ir paprikų milteliais. Į kepimo indą sudėkite šlauneles, bulves, apelsinų skilteles, svogūnus, česnakus, apliekite viską padažu ir pamaišykite. Supilkite sultinį. Siūlau pilti jį pro kampą, o ne lieti tiesiai ant vištos.

Kepkite vištą 200 laipsnių temperatūroje apie valandą. Aš skardą uždengiau aliuminio folija ir su ja kepiau apie 45 minutes. Likusį laiką kepiau foliją nuėmusi, kad apskrustų. Valgant vištą labai skanu ją aplieti sultimis iš keptų apelsino skiltelių. Skanaus!

Vištiena su apelsinais

Kategorija: Paukštiena, Receptai | Komentarų: 24

Eugenijus

2009-03-29 13:14

Sorry, bet beu:D Man patinka tradiciski valgiai ir geriausia, kad be svogunu butu.

Laura

2009-03-29 13:32

Žmonėms, kurie nemėgsta svogūnų, galiu pasakyti tik tiek, kad jie turbūt niekada nevalgė gerai iškeptų svogūnų :)

puikioji

2009-03-29 14:15

O man atrodo, pasitaikius artimiausiai progai išbandysiu.

garbane

2009-04-03 17:44

Pritariu lauros atsakymui del svogunu! Tinkamai iskepti svogunai yra geris. Juolab kad tada nebeimanoma atrinkti kas yra svogunas, o kas ne :)

Rūta

2010-03-02 23:04

Na, aš irgi nesusilaikau dėl tų svogūnų :)) Manau, kad jų nevalgantys žmonės gyvenime daug praranda ir linkiu tikrai nors kartą jų paragauti… Suprasit, apie ką kalbam :)

Bill

2015-08-27 11:54

Great recipe!
Really delicious meal)
I will cook this on this weekend)
Thanks)

http://vegetariandating.club

2016-06-23 10:10

Thanks for sharing your thoughts about Vegetarian Dating Club.
Regards

write my admissions essay

2016-07-25 13:30

It’s amazing for me to have a site, which is helpful in support of
my knowledge. thanks admin

Adidas NMD Runner

2016-09-27 4:28

Unquestionably believe that that you stated.
Your favourite reason appeared to be on the net the easiest factor to have in mind of.
I say to you, I definitely get annoyed while other people consider issues that they
plainly do not realize about. You managed to hit the nail upon the top
and also defined out the whole thing with no need side-effects
, other folks could take a signal. Will likely be again to get
more. Thanks

cach keo dai thoi gian quan he cho nam

2018-06-20 13:05

Wow, this paragraph is pleasant, mʏ sister is analyzing
tһеsе kinds of things, thus Ӏ ɑm ɡoing to convey her.

central banks

2018-10-13 16:24

Furthermore, if Europe’s weak economy does not recover in the next a year, banking institutions borrowing the money is probably not
able to pay it back. Although the advertisements may exaggerate
the values and safety slightly, they’re fundamentally legit:
you will receive handsome compensation on your old gold
jewelry. In the 20th century, gold prices increased far faster than silver
prices, along with the ratio became about 1:50.

King Seven Sunglasses

2018-10-18 10:42

This post is truly a nice one it helps new web users, who are wishing in favor of blogging.

ViajeTailandia

2019-07-13 23:00

Que tal! mu linda nota, parece que el maestro yahoo me
condujo directamente a la info que estaba buscando, me encanta Tailandia y espero volver proximamente, me apunto a ver las
nuevasnotas, gracias Gran trabajo

http://alobacsi.strikingly.com/

2019-10-26 14:34

When some one searches for his vital thing, thus he/she desires to be available that in detail,
thus that thing is maintained over here.

http://ytevn.over-blog.com/

2019-10-26 16:25

I do not even know how I ended up here, but I thought this post was good.
I do not know who you are but certainly you are going to a famous blogger if you
aren’t already ;) Cheers!

Coin news

2019-11-03 10:49

Simply wish to say your article is as surprising. The clarity to your publish is simply spectacular
and i can think you’re a professional on this subject.
Well along with your permission allow me to seize your feed to stay
updated with forthcoming post. Thanks a million and
please carry on the gratifying work.

glass splashbacks,glass balustrades,bespoke mirrors, bespoke rooflights, glass door partitions, bespoke artwork, bespoke glass furniture

2019-11-07 16:46

Hello to every one, it’s actually a pleasant for me to go too see this weeb page, it consists of
priceless Information.

plenty of fish dating site

2019-11-12 3:57

Hey there, I think your blog might be having browser compatibility issues.
When I look at your website in Opera, it looks fine but when opening in Internet Explorer,
it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up!
Other then that, terrific blog!

http://caythuocnam.emyspot.com/

2019-11-12 7:15

If you wish for to take a good deal from this article then you have to apply such
strategies to your won weblog.

coconut oil with

2019-11-15 19:22

Why people still make use of to read news papers when in this
technological world the whole thing is available on web?

view private instagram

2019-11-17 7:53

Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of
any widgets I could add to my blog that automatically tweet my
newest twitter updates. I’ve been looking for a
plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this.

Please let me know if you run into anything. I truly
enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

https://alobacsi-15.webself.net

2019-11-18 2:32

Hmm it appears like your blog ate my first comment (it was extremely
long) so I guess I’ll just sum it up what I wrote and say, I’m thoroughly enjoying your
blog. I as well am an aspiring blog blogger but I’m still new to
everything. Do you have any points for rookie blog writers?
I’d certainly appreciate it.

Brunch N lunch

2019-11-19 14:41

Hey there just wanted to give you a brief heads up and let you know a few of the pictures aren’t loading correctly.
I’m not sure why but I think its a linking issue.
I’ve tried it in two different web browsers and both show the same results.

Special Purpose Machine

2019-11-19 18:01

My relatives every time say that I am wasting my
time here at web, however I know I am getting experience daily by reading
thes nice articles or reviews.