Viščiukas girtuoklis…

2009-06-06

…arba viščiukas, troškintas aluje. Kadangi jau oficialiai atostogauju, turiu laiko savo kulinariniams eksperimentams ir senų receptų atgaivinimui. Viščiukas aluje yra vienas pastarųjų. Mėsytė neapsakomai minkšta ir laaabai skaniai kvepia. Šioje vietoje drįsčiau paminėti faktą, kad nekenčiu alaus skonio ir kvapo, bet, nepaisant to, aluje troškintą vištą kertu taip, kad ausys linksta.

Girtuokliui pagaminti reikia:

Viščiuko (apie 1.5 kg pats tas)
Poros saujų miltų
Butelio tamsaus alaus (originaliame recepte šviesus. Šaldytuve radau tamsaus “Samsono” ir nuo šio karto niekada nebepilsiu šviesaus, tik tokį).
Indelio marinuotų svogūniukų
Grietinės (nedidelio indelio)

Supjaustykite viščiuką. Turint neseniai pagaląstą peilį, tai padaryti visai nesunku. Aš atpjaunu šlauneles, sparnelius ir, į kiek pavykstą dalių, supjaustau viską, kas liko (dažniausiai būna 6). Gabalus gausiai pabarstykite druska ir pipirais (nebandykit naudoti vegetos, sugadinsit patiekalą) ir labai lengvai pavoliokite miltuose. Viską pakepkite gerai įkaitintoje keptuvėje, kol apskrus. Po tris-penkias minutes kiekvienai pusei. Tada viską kraukite į puodą, troškintuvą ar kokį kitą gilesnį indą. Supilkite alų ir svogūnėlius su visu marinatu. Alaus pilu tiek, kad viršutinius gabaliukus tik skalautų, o ne apsemtų. Visą gėrį kiškite į 200 laipsnių karščio orkaitę. Palaukite, kol alus inde pradės kaip reikiant burbuliuoti ir nuo tada troškinkite apie valandą. Praėjus pusei laiko visai į naudą apatinius gabaliukus ištraukti viršun.

Ištraukę vištą paruoškite padažą – indelį grietinės sumaišykite su panašiu kiekiu alaus, kuriame troškinosi višta. Užpilkite padažo ant vištos ir mėgaukitės. Galima ir su alumi :)

Viščiukas girtuoklis

Kategorija: Paukštiena, Receptai | Komentarų: 5

Deividas

2009-06-06 22:22

Šitas geras ;] net aš moku padaryt, naudoju Guiness tamsų taip pat ;]

Dratas

2009-06-06 22:53

Antraštėje klaidą įsivėlė :)turėtų būti Viščiukas,o ne vičiukas.

Salomėja

2009-06-07 18:19

Aš gi visad sakiau, kad tamsus geriausia:)

Regina

2009-08-19 13:04

Būtinai taip iškepsiu…įsivaizduoju jau,kaip pirštukus laižysime po skanaus pavalgymo…ačiū už receptą:)

Simona

2016-06-06 11:27

vestuvines sukneles, progines sukneles
http://www.vestuviukarstine.lt/jai.htm