Tobulas avienos troškinys

2011-05-02

Pirmą kartą skanios avienos paragavau Graikijoje ir nuo tada norėjau kažko panašaus pasigaminti namie. Vis nedrįsdavau pabandyti iki kol laidoje “Planet Food” (tiesiog negaliu jos nežiūrėti) užmačiau troškinį su aviena. Tokį paprastą ir taip skaniai kvepiantį net per ekraną, kad susigundžiau pagaminti. Ir štai – turiu tobulo avienos troškinio receptą.

2 sočioms porcijoms reikės:

avienos (kadangi mūsų parduotuvėse jos pasirinkimas neįtikėtinai skurdus, tai jau čiupkit tai, ką gausit… man užtenka nupjaustyti mėsytę nuo poros nugarinės ar mentės gabalėlių)
1 raudonos paprikos
saliero stiebo
poros morkų
poros mažesnių arba vieno superdidelio pomidoro
kelių didelių bulvių
visos česnako galvos
druskos, pipiriukų ir, originaliame recepte – šafrano. Jo dėjau tik kartą ir nemanau, kad dėsiu dar, nes ypatingai patiekalo nepagerino

Supjaustykite mėsą kąsnio dydžio gabaliukais, sumeskite į didesnę keptuvę arba troškintuvą. Ant viršaus kraukite storokais griežinėliais (apie 1 cm) pjaustytas morkas, papriką (irgi per daug nesmulkinkite), saliero riekutes ir į kokias 8 dalis padalintą pomidorą. Padruskinkite, papipirinkite (pašafraninkite, jei norite) ir vos vos pabaksnokite šaukštu. Net nepavadinčiau to maišymu :) Tada į troškinio vidurį įsodinkite visą sveiką nuplautą česnako galvą. Apkraukite stambiai supjaustytomis bulvėmis. Uždenkite ir troškinkite apie valandą. Šiaip pilti nei sultinio, nei aliejaus, nei dar ko nors nereikia. Bet po pusvalandžio man dažnai susidaręs sultinys jau būna į pabaigą, tai įpilu šiek tiek vandens. Dar po 30-40 minučių jau ir tas būna išgaravęs, o mėsytė – minkštutėlė ir skanutėlė.

Troškinys manęs dar nėra nuvylęs. Skanaus!

Kategorija: Mėsytė, Receptai | Komentarų: 18

Jolanta

2011-05-03 11:56

Perkam avies mėsytę (visą avies skerdieną) susimetę? Kai kurie ūkininkai parduoda…

Laura

2011-05-03 12:51

Jei būtų taisyklingai supjaustyta dalimis (kojos, nugarinė, mentė ir pan.), tai būtų neblogai :) Nes aš tai visos avies pjaustyti nemoku :)

Jolanta

2011-05-04 14:53

Manau, jog tai būtų tiesiog vienas vargšas didelis buvęs avukas :( Bet pasvarstyti vertėtų… Juolab, kad mes pagaliau išsirinkom lauko baldus ir turim tokią nedidukę kepsninę :) Bei didelį tuščią šaldiklį :)

Plastikiniu langu kainos

2011-05-23 11:51

Siaip labai skaniai skamba, tik retai kada tenka is avienos ka nors daryti :) Reikes pameginti :)

Povilas

2011-12-09 11:26

Isbandeme si recepta, tikrai labai skanu!
Tiesa, gal truputi painprovizavome :)

Skirmante

2012-09-17 23:25

Labai geras receptas, papildomai dėjau gelsvės, petražolių ir šiek tiek čiobrelių. Tikrai labai skaniai gavosi :)

Laura

2012-09-18 11:48

Smagu, kad patiko :)

Olis

2013-01-10 19:04

Nematau kiek avienos reikia.

Laura

2013-01-10 22:49

Cituoju: “man užtenka nupjaustyti mėsytę nuo poros nugarinės ar mentės gabalėlių”. Kalba eina apie standartinius gabaliukus, kokie būna parduotuvėse. O šiaip – kiek norisi mėsos, tiek ir reikia.

Dziuginta

2013-10-13 22:34

Labai skanus, ir paprastai pagaminamas. Patiko labai. Gaminsiu dar. Aciu.

Laura

2013-10-13 22:36

Skanaus ;)

Mindaugas

2013-12-22 19:08

Labai skanus patiekalas:)

Zilvinas

2016-01-03 7:04

Kaip nieko pilti nereikia, jeigu raudona mesa tai pridegs, iskur riebaliukas?

Laura

2016-01-04 0:44

Riebaliuko aviena turi truputį, o šiaip pagrindas yra skystis iš daržovių.

kestutis

2016-01-15 22:32

Jo troskinukas labai skanus. Beja aviena ir eriena auginu ekologiskai labai kokybiskai ir mesyte sutvarkysiu kaip tik norit kreipkities parupinsiu kestutis.rimselis@gmail.com

Ina

2016-02-25 13:13

Dariau. labai skanu. Persikėliau receptą į savo užrašų knygutę, kad kartais nedingtų. :)

Migrantas

2017-03-11 9:45

Turėtų būti skanu :)

Martynas

2017-03-14 17:49

Išbandžiau, tikrai labai skanu :)