Skaniausios bulvės iš orkaitės

2010-02-22

Iš tiesų skaniausios yra keptos keptuvėje. Taip elementariai: bulvės, aliejus, druska, pipirai. Bet aš visada žinojau, kad man pavyks surasti idealų keptų orkaitėje bulvių receptą. Ir radau naujoje Oliverio knygoje. Skonis toks, kad suvalgiau ketvirtį apkepo, tada apsukau kelis ratus aplink ir suvalgiau dar ketvirtį. Daugiau nedrįsau, nes reikėjo palikti vyrui.

Taigi, reikės:

Bulvių (5-6 didesnių)
2 didelių svogūnų
Petražolių ryšuliuko (plokščiais lapais)
Poros skiltelių česnako
Apie 600-700 ml vištienos sultinio (priklauso nuo bulvių kiekio)

Plonyčiais griežinėliais supjaustykite svogūnus, susmulkinkite petražoles ir česnaką, viską suberkite į keptuvę su šiek tiek aliejaus ir pakepinkite. Turi gražiai pagelsti ir suminkštėti. Šiaip pastebėjau, kad nuluptas, perpjautas ir šaldytuve apie parą palaikytas svogūnas yra gal 2/3 mažiau agresyvus akims, bet tik šiek tiek mažiau skanus.

Nuskustas (galima ir tik gerai nuplautas) bulves supjaustykite plonais (bet jokiu būdu ne permatomais) griežinėliais. Į skardą įpilkite aliejaus (alyvuogių skaniau, tikrai), dėkite sluoksnį bulvių, berkite šiek tiek druskos ir pipirų. Tada dėkite svogūnų-pertražolių mišinio, vėl bulves, druskos, pipirų ir taip tol, kol užtenka produktų. Viršuje turi būti bulvės. Tada įpilkite sultinio, kad tik skalautų arba vos vos apsemtų viršutinį bulvių sluoksnį. Uždenkite folija (labai pravartu patepti apatinę pusę aliejumi) arba dangčiu. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių, tada nuimkite dangtį/foliją ir kepkite dar 40 minučių. Tiems, kurie mėgsta saldžias bulves, kaip ir man, bus nesvietiškai skanu :)

Kategorija: Kruopos ir daržovės, Receptai | Komentarų: 6

Jolanta

2010-02-22 20:40

Nu, tikrai reiks pas tave į kursus prašytis! :))

Dina

2010-02-22 21:06

Oh, turi Oliverio ministeriją? Gera?

Laura

2010-02-23 0:01

Turiu, nepajėgiau nenusipirkti :) Šiaip geriausia iš visų, išleistų lietuviškai. Labai daug receptų ir netgi beveik visi gaminami :)

Salomėja

2010-02-23 16:15

Nu bet jei daug gaminsi ir bloginsi, nebereiks knygos pirkt:) Reiks tik tikėtis, kad Oliveris, kaip autorius – nepyks :))

Laura

2010-02-23 17:01

Nepyks, nepyks :) Jo šitos knygos idėja – perduoti receptus kitiems, tai ir perduodu nesivaržydama :)))

Simona

2016-05-11 11:15

vestuvines sukneles, progines sukneles
http://www.vestuviukarstine.lt/jai.htm