Skaniai kvepiantys makaronai

2011-01-06

Vienas elementariausių ir greičiausių makaronų padažų. Atrastas šaldytuve užtikus tik paprikos ir kažkokį rūkytą mėsgalį. Įsimylėtas ir kaskart vis toks pat skanus. Pasakiškai kvepiantis. Jei kitą dieną nusinešite šių makaronų į darbą ir pasišildysite, kolegos ims klausinėti, kas čia taip skaniai kvepia ir truputį pavydės (patirtis).

2 porcijoms reikės:

vienos nemažos raudonos paprikos
šaltai rūkytos šoninės gabaliuko (su ja skaniausia, bet galit imti ir kokį kitokį rūkytą mėsos gabalą, kad tik nebūtų labai sūrus)
apie 250 gr makaronų
poros gerų šaukštų grietinės

Nu ir visa gamyba: supjaustote nedideliais kubiukais papriką ir šoninę, sumetate į keptuvę ir pakepinate, kol paprika suminkštės, o mėsytė ims skrusti. Įmaišote kelis šaukštus grietinės. Kiek jos dėti, spręskite patys – kuo daugiau, tuo skysčiau. Tuo pačiu išverdate makaronus, suverčiate į keptuvę su padažu ir išmaišote. Druskos nereikia, sūrumo užtenka iš mėsos. O ar berti pipirų, čili ar dar ko nors – spręskite patys. Man šiems makaronams nereikia nieko :)

Beje, radau “Iki” labai skanių makaronų “Gallo“. Perku paprastus spiralinius arba pettuccine su kiaušiniu – net jei padažas nevykęs, patys makaronai tokie skanūs, kad nuodėmė nevalgyti. Virti galit ir kokia minute mažiau, nei parašyta ant pakelio. Čia ne reklama, o pasidalinimas patirtimi, jei kam kils klausimų. Makaronams aš išranki, o mokėti 10 lt už 200 gramų nenoriu :)

Skanaus ir kvapaus!

Kategorija: Kruopos ir daržovės | Komentarų: 3

Jolanta

2011-01-06 23:28

Na, kaip visad, sužadini apetitą netinkamiausiu laiku :))

Laura

2011-01-07 9:37

O tu neskaityk naktį :P

Jolanta

2011-01-07 13:04

:))