Quiche su lašiša ir šparagais

2012-05-22

Nėra nei vienos knygos ar žurnalo iš mano turimų, iš kurių aš nebūčiau ko nors gaminusi. Oro uoste nusipirkau vokišką Jamie Oliver’io žurnalą ir štai – ant stalo labai skanus “pyragas”. Prabangus (visgi šparagai, lašiša…), bet vertas gaminti. Aišku, receptas, kaip visada, adaptuotas – pvz., tešlos recepto nė nebuvo, tai jis iš patirties. O proporcijos pritaikytos didesniems skrandžiams :)

4 porcijoms reikės:

Tešlai:
200 gr miltų
100 gr sviesto iš šaldytuvo
1 didesnis kiaušinis
keli šaukštai pieno
druskos

Įdarui:
6 žalių šparagų (čia, jei stori. Plonų dėčiau daugiau)
100 gr šaltai rūkytos lašišos, patogiau jau supjaustytos
2 didelių kiaušinių
150 ml riebios grietinėlės
pipirų
ryšelio krapų
poros šaukštelių kaparėlių

Tešla labai paprasta – sukapokite sviestą gabaliukais ir suminkykite su miltais. Turi gautis tokie trupinukai. Tada įmuškite kiaušinį, supilkite kelis šaukštus pieno ir įberkite žiupsnelį druskos. Jei tešla per lipni, įdėkite dar miltų (arba pieno, jei per kieta). Šiek tiek paminkius ji pasidaro švelni, visai nebelimpa prie rankų. Tešla išklokite arba specialią pyrago kepimo formą (banguotais krašteliais) arba, kaip darau aš, paprastą tortinę (išimamu dugnu, žinoma, patogiau). Jei klojate paprastą formą, nepamiškite padaryti maždaug 5 cm aukščio kraštelių. Tada viską įkiškite į šaldytuvą ir įjunkite orkaitę – tegu kaista iki 200 laipsnių. Po 15 minučių išimkite tešlą ir kepkite ją vieną apie 10 minučių. Iškepę sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 170 laipsnių.

Įdarui smulkiai sukapokite kaparėlius ir krapus, dubenėlyje sumaišykite grietinėlę su kiaušiniais ir pipirais. Tik neplakite smarkiai, putų mums nereikia. Išėmę pakeptą tešlą iš orkaitės, paskleiskite ant jos šparagus, lašišą ir krapus su kaparėliais. Aš šparagus pjoviau per pusę, nes į mano 22 cm skersmens skardą jie netilpo :) Viską užpilkite kiaušinių ir grietinėlės plakiniu ir kiškite atgal į orkaitę. Kepkite apie pusvalandį. Išėmę visgi patikrinkite, ar iškepę – peiliu bakstelėkite pyragą – vidus neturi būti skystas. Jei skystas, kiškite atgal į orkaitę dar kokioms 7 minutėms.

Labai skanus reikalas. Ir karštas, ir šaltas :)

Kategorija: Receptai, Žuvis | Komentarų: 17

jolanta

2012-05-24 18:02

Nesuprantu, kaip tu netingi gaminti tokius egzotiškus patiekalus.. :) Tačiau neatsisakyčiau, jei pavaišintum :)

Laura

2012-05-24 18:06

Žinai, šaltibarščius turbūt sunkiau pagaminti, nei šitą :)

jolanta

2012-05-25 16:52

:) na, jau ne!

Birute

2012-06-24 18:47

Mmmm… labai skaniai atrodo!Taip ir norisi paragauti ;)

retro jordans

2019-11-15 21:10

The subsequent time I read a blog, I hope that it doesnt disappoint me as a lot as this one. I mean, I do know it was my option to read, but I really thought youd have something fascinating to say. All I hear is a bunch of whining about one thing that you can fix for those who werent too busy looking for attention.

balenciaga shoes

2019-11-19 2:32

Oh my goodness! an incredible article dude. Thanks However I’m experiencing difficulty with ur rss . Don抰 know why Unable to subscribe to it. Is there anybody getting an identical rss problem? Anybody who knows kindly respond. Thnkx

cheap jordan shoes

2019-11-22 2:46

I抎 need to test with you here. Which is not something I usually do! I get pleasure from reading a put up that will make people think. Also, thanks for permitting me to comment!

tinyurl.com

2019-11-23 19:05

Keep on writing, great job!

curry 6

2019-11-25 7:13

It抯 laborious to search out educated folks on this topic, however you sound like you recognize what you抮e speaking about! Thanks

where coconut oil

2019-11-25 23:37

I like what you guys tend to be up too. Such clever work and reporting!
Keep up the fantastic works guys I’ve included you
guys to my own blogroll.

plenty of fish dating site

2019-11-26 15:28

Your style is very unique compared to other people I’ve read stuff from.
I appreciate you for posting when you have the opportunity,
Guess I will just bookmark this blog.

ps4 games

2019-11-28 14:18

Hi, after reading this awesome post i am also glad to share
my knowledge here with friends.

ps4 games

2019-11-29 8:12

I like it when folks get together and share thoughts.

Great site, continue the good work!

curry 6

2019-11-30 21:10

The subsequent time I learn a blog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I imply, I know it was my option to learn, however I really thought youd have one thing interesting to say. All I hear is a bunch of whining about something that you would repair in case you werent too busy looking for attention.

quest bars cheap

2019-12-02 5:56

Truly no matter if someone doesn’t be aware of afterward its up to other users that they will assist,
so here it happens.

cheap jordans

2019-12-03 10:22

WONDERFUL Post.thanks for share..more wait .. ?

quest bars cheap

2019-12-04 2:23

When someone writes an post he/she maintains the plan of a user in his/her brain that how a user can know it.
So that’s why this article is great. Thanks!

Komentavimas leidžiamas tik registruotiems vartotojams.