Įdaryti patisonai

2010-08-17

Mane glumina vienas toks reiškinys soduose ir daržuose. Pavyzdžiui, žmonės turi šiltnamį. Tai visą tą šiltnamį prisodina pomidorų, o rudenį dejuoja, kad nebėra kur jų kišti. Konservuoti nusibodo, o šviežių gi irgi visų nesuvalgysi. Tada dalija visiems į kairę ir į dešinę kibirais. Ir taip metų metus, lyg pavasarį būtų pamiršę, kiek daug tų pomidorų rudenį prinoksta.

O juk galėtų pomidorams skirti trečdalį šiltnamio. Juk šalia jų galima auginti paprikų, baklažanų. Vietoj nusibodusių cukinijų galima mėginti užauginti arbūzų ar melionų. Šią vasarą būtų gerai augę.

Kadangi šalia pomidorų ir cukinijų šiemet gavau patisonų, o konservuotų daržovių aš tikrai nemėgstu, tai suvalgau juos iškart. Geriausia – kimštus.

Dviems porcijoms reikia:

2 nelabai didelių patisonų
300 gramų faršo (naudoju kalakutieną, o dėti galima bet kokį)
1 morkytės
tarkuoto sūrio
druskos, pipirų

Pirmiausia nupjaukite patisono kotelį. Tada peiliu išpjaukite jo vidurį (palikite po 1,5-2 cm nuo krašto) ir šaukšteliu išskobkite minkštimą su sėklomis. Tuo pačiu šaukšteliu išgrandykite ir paties patisono, tačiau palikite “mėsos” ir ant jo sienelių. Visą gerą patisoną (t.y. ne sėklas) susmulkinkite ir sumaišykite su faršu. Įtarkuokite morką, įberkite druskos ir pipirų. Pipirų siūlau negailėti. Galite dėti ir kitų mėgiamų prieskonių, taip pat svogūno ar česnako skiltelę. Įberkite saują tarkuoto sūrio. Viską gerai išmaišykite.

Prikimškite patisonus įdaru su kaupu, jį aplipdykite tarkuotu sūriu. Dėkite į skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje kol gražiai paruduos viršus. Jei jis paruduoja per greitai (jums atrodo, kad faršas nebus iškepęs), sumažinkite temperatūrą ir pakepkite dar. Neperkeps (nebent išbėgo visos sultys) :) Skanaus!

Kategorija: Kruopos ir daržovės, Mėsytė, Receptai | Komentarų: 2

Jolanta

2010-08-17 17:40

Atrodo graziai :) Gerai tinka vaikučius maitinti.. :)

Margo

2011-08-03 15:58

Tikrai labai skanu! Aiū užpuikų receptą :)