Falafeliai

2012-08-31

Kadaise esu valgiusi falafelių “Baltuose Dramliuose”. Ir žinote ką? Absoliučiai neprisimenu, koks skonis :) Bet kai vienai mišrainei nusipirkau avinžirnių ir supratau, kokie beprotiškai skanūs jie yra, sugalvojau išsikepti falafelių pati. Galėčiau juos pavadinti savo šių metų atradimu. Valgom su daržovėmis ir tzatziki padažu – mmmm! Receptų daug ir jie visi skirtingi. Pateiksiu savo:

Reikės:
300 gramų sausų avinžirnių
4 šaukštų miltų
poros išspaustų česnako skiltelių
(aš naudoju savo iš anksto pasiruoštą česnakų pastą)
saujos smulkintų šviežių petražolių arba poros šaukštų džiovintų
1 šaukštas maltos kalendros
1 šaukštas maltų kuminų
, galima ir daugiau
poros šaukštų alyvuogių aliejaus
1 nedidelio svogūno
druskos, pipirų

kam reikia aštrumo, siūlau įsiberti aitriosios paprikos miltelių, aš aštriai nedariau niekad

Falafelius ruošti pradekite iš vakaro :) T.y., užmerkite avinžirnius dideliame kiekyje vandens, nes pučiasi jie smarkiai. Išbrinkusius avinžirnius gerai sumalkite. Aš trinu su blenderiu, bet jei blenderis nelabai kokybiškas, siūlyčiau net nebandyti, nes gali perkaisti – avinžirniai yra kietas reikalas, net ir išmirkę. Tai lieka mėsmalė, virtuvinis kombainas ar kokie nors kitokie būdai. Kiti trina avinžirnius jau išvirtus, bet aš jų neverdu – vis tiek iškeps.

Į avinžirnių masę suberkite miltus ir visus prieskonius, įpilkite aliejaus, sudėkite česnaką. Viską gerai sumaišykite. Man visada masė gaunasi pati ta falafelių lipdymui, kitiems, sako, limpa prie rankų… Nežinau, man nelimpa. Jei limpa, sudrėkinkite delnus. Iš masės formuokite rutuliukus, manieji būna nedideli, tokie, kad į delno įdubimą telpa. Mažesni greičiau ir geriau iškepa.

Į keptuvę pripilkite aliejaus ir gerai įkaitinkite. Dėkite falafelius ir apkepkite iš abiejų pusių, kol paruduos. Aišku, jei turite fritiūrinę, tai naudokite ją. Sveikuoliai kepa juos orkaitėje be aliejaus, bet aš nesu sveikuolė :) Bijau, kad orkaitėje iš jų išeis paskutinis garas ir bus labai sprangūs (ir taip jau sausoki gaunasi). Su padažu nesvietiškai skanūs tiek šilti, tiek šalti. Ir į darbą gerai neštis. Skanių vegetariškų kotletų!

Kategorija: Kruopos ir daržovės, Receptai | Komentarų: 13

jolanta

2012-09-03 15:04

Atrodo, kad tai gana egzotiškas patiekalas…Bet būtų smalsu paragauti :)

Laura

2012-09-03 15:08

Žinosiu ;)

jolanta

2012-09-03 17:12

:))

balenciaga shoes

2019-11-17 3:25

Would you be concerned with exchanging hyperlinks?

lebron 13

2019-11-20 6:58

It抯 laborious to seek out knowledgeable people on this matter, however you sound like you understand what you抮e talking about! Thanks

tinyurl.com

2019-11-23 15:27

It’s hard to come by experienced people about this topic, but you seem like you know what you’re talking about!
Thanks

tinyurl.com

2019-11-24 19:52

Its such as you learn my thoughts! You appear to understand a lot
approximately this, like you wrote the book in it or something.
I think that you simply can do with a few percent to force the message home a bit, however instead of that, this is
magnificent blog. An excellent read. I will
certainly be back.

with coconut oil

2019-11-25 19:17

I am regular reader, how are you everybody? This
piece of writing posted at this web site is really fastidious.

supreme new york

2019-11-26 12:35

This website online can be a stroll-through for all of the data you wished about this and didn抰 know who to ask. Glimpse here, and also you抣l undoubtedly discover it.

ps4 games

2019-11-29 0:11

Hello this is somewhat of off topic but I was wanting to know if
blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML.
I’m starting a blog soon but have no coding experience so I wanted to
get guidance from someone with experience. Any help would be enormously appreciated!

nike react

2019-11-30 3:06

Oh my goodness! an amazing article dude. Thank you However I am experiencing difficulty with ur rss . Don抰 know why Unable to subscribe to it. Is there anybody getting equivalent rss downside? Anyone who is aware of kindly respond. Thnkx

michael kors outlet store

2019-12-02 23:01

I’m typically to blogging and i actually respect your content. The article has really peaks my interest. I’m going to bookmark your site and maintain checking for new information.

quest bars cheap

2019-12-04 20:46

Hi there, always i used to check weblog posts here in the early hours
in the morning, since i love to gain knowledge of more and more.

Komentavimas leidžiamas tik registruotiems vartotojams.