Kaip skaniai išvirti ryžius
2010-03-26… ne maišelyje :)
Aišku, ryžiai maišelyje labai patogu: įmeti, išverdi, praplėši ir valgai. Bet ryžiai iš maišelio tikrai nėra tokie skanūs, kaip šitie ryžiai. O išvirti juos paprasta kaip kokį kiaušinį. Šitą receptuką su mama sužinojome iš vieno portugalo. Tiesa, iš to portugalo daugiau jokios naudos ir nebuvo, tik šis receptas :)
Mama dar kartais skambina man: kokios ten proporcijos su tai ryžiais? O aš sakau: du su vienu… Mat esmė labai paprasta: viena porcija ryžių, dvi – vandens. Čia ne gramai ar mililitrai, bet tiesiog tūris. Jei pili stiklinę ryžių, vadinasi, reikia dviejų tokių pačių stiklinių vandens. Aš, tiesa, įpilu vos vos vos daugiau. Prideginus ryžius buvau tik kartą – kai užmiršau, kad juos verdu.
Taigi, reikės:
Ryžių (verdu basmati – su jais visada gaunasi puikiai)
Svogūno
Vandens
Druskos
Įpilate į puodą ryžių, druskos, pamaišote. Tada supjaustote svogūną (pjaustymo būdas vadinasi belekaip) ir suberiant ant ryžių. Svogūno pusei stiklinės ryžių aš imu pusę, jūs imat kiek norit :) Tada pilat vandens – dvigubai daugiau nei ryžių. Dedat ant viryklės, būtinai uždengiat dangčiu. Kai užverda, kaitinimą sumažinat iki… gal trečdalio viso pajėgumo. Iš tikrųjų tai priklauso nuo puodo sandarumo, bet kad vos virtų. Ir paliekat. JOKIU BŪDU NEMAIŠYTI ir DANGČIO be reikalo NENUKĖLINĖTI.
Pirmą kartą patariu stebėti. Vanduo garuoja, ryžiuose atsiranda juokingos skylutės, per jas burbuliuoja vanduo. Jis galiausiai visai nugaruoja. Galima peilio galiu vos vos praskirti ryžius ir pažiūrėti, ar dar liko vandens. Jei taip, dar šiek tiek pavirkite. Kiek užtrunka, jaučiu instinktyviai. Basmati ryžiai verda iki 15 min, kiti turbūt ilgiau.
Tai vat, prirašiau daug, o veiksmo iš tiesų visai mažai. Ryžiai labai skanūs ir vieni, ir kaip garnyras, ir su tunu iš konservų, ir… žodžiu, niam :) Ir tikrai niam, nes šiaip ryžių aš labai vengiu :)
Komentavimas leidžiamas tik registruotiems vartotojams.
shiny
2010-03-26 13:11aha, tas “du su vienu” tai stebuklingas dalykas yra, labai supaprastina viska (: tiesa, as tai laika taupydama vandeni virduly uzverdu ir uzpilu ant ryziu jau karshta iskart.
as tai dar labai megstu truputi ciberzoles ibert i ryzius – duoda idomu prieskoni ir labai grazia ryskia geltona spalva (:
Jolanta
2010-03-26 13:55Pasak ano portugalo :), supjaustytą svogūną tame pačiame puode labai trumpai pakepiname su mažu šlakeliu alyvuogių aliejaus. Tada jau pilame ryžius ir vandenį. Ir nemaišome !!!!! Aš taip pat nesu ryžių mėgėja, bet kartais šiuo būdu verdu neapdorotus ryžius (jie truputį gelsvesni ir neatrodo tokie gražučiai), kuriuos po to pagardinu tunu. Iš konservo , žinoma :)
Laura
2010-03-26 14:47Nu va, o aš neprisimenu, kad kepindavo :)
Deividas
2010-03-26 15:44Aš ne ekspertas, bet čia tikrai ne gerai išvirę ryžiai. gi sukritę, ne purūs
Laura
2010-03-26 16:30Nu, kadangi ne ekspertas, tai ir neskiri.
Deividas
2010-03-26 16:36Aš ne ekspertas, bet praejusį komentarą atsiemu, pasididnus nuotrauką matosi tos duobutės nuo vandens, viskas good ;]
Žiu
2010-04-02 21:08Hahaha! Jau ėmiau galvoti, kad iš mano žmogaus išmokai nes gamina juos lyygiai šitaip :)
Nordic
2010-07-03 16:13Pradedantiems reiktų dar priminti, kad ryžius dera perplauti prieš verdant… Ar ne?
pozherukas
2010-10-30 21:36Jei nelabai ryžiai gaunasi virti – patariama virti basmati, jų negalima sugadinti :) Nors, mano kolegė sugebėjo sugadinti ir juos… Mano manymu, perplovimas, birumą pagerina ir ypač tais atvejais, kai ryžiai ne basmati ir yra prastesni. Tų dabartinių ekonominės klasės ryžių aplamai turbūt neįmanoma padaryti birių…
Rita
2011-05-11 20:40Kazkada nusiziurejau si recepta, labai patiko, nors ryziu anksciau nelabai megau. Tik per laika pakoregavau nemenkai si receptuka. As svogunus aliejuje nemazai apkepinu, kol pagelsta (nors kelis kartus ir paruduot spejo, kai uzsimirsau – irgi skonio nepagadino), i pabaiga dar smulkinta cesnako skiltele imetu. Tuomet supilu basmati ryzius ir vistienos sultini (naudoju tik ekologiska). Na o siaip daugiau viskas kaip ir recepte parasyta. Niam niam ryziai gaunasi :)
nora
2011-12-10 19:36pats geriausias Pachliobkino budas ryziam vieti:
1 dalis ryzi pvz stikline uzpilti 1.5 tokiu pat stikliniu vandens salto, gerai uzdengti ir virti (siukstu neatidarant dangcio anei ciut!); 4 min ant dideles ugnies, 4 ant vidutines ir 4 ant mazos, tada vis dar neatidengiant 12 min dar palaikyti uzdengta puoda, tada atidengti , pasudyti ideti sviesto ar aliejaus slakeli ir ismaisyti, bus birus skanus ryziai
Laura
2011-12-11 13:37Na, mano turimoje jo knygoje receptas kiek kitoks… Be to, šis garbus rusas pamiršo paminėti, kad ryžių būna labai įvairių. Pvz., paprasti basmati ryžiai išverda per 10 min, o rudiesiems reikia pusvalandžio.
Karolis
2012-10-05 11:17O čia tas kačiukas ką veikia? Svogūnus pjausto?
Laura
2012-10-05 11:28Dekoracija.
where coconut oil
2019-11-25 13:24Thanks for sharing your thoughts about and coconut oil. Regards
plenty of fish dating site
2019-11-26 22:05I’m not that much of a internet reader to be honest but
your sites really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your site to
come back down the road. Cheers
quest bars cheap
2019-12-02 6:29I’m really impressed with your writing skills as well as
with the layout on your blog. Is this a paid
theme or did you modify it yourself? Either way keep up the excellent quality writing, it’s rare to see a great blog like this
one today.
best price 100mg generic viagra
2020-04-21 4:25best price 100mg generic viagra…
Novum » Kaip skaniai išvirti ryžius…
ciprofloxacin 500mg antibiotics
2020-04-25 11:13ciprofloxacin 500mg antibiotics…
Novum » Kaip skaniai išvirti ryžius…
ed meds online without doctor prescription
2020-04-29 5:19ed meds online without doctor prescription…
Novum » Kaip skaniai išvirti ryžius…
naltrexone drug
2020-04-29 20:07naltrexone drug…
Novum » Kaip skaniai išvirti ryžius…
viagra online canadian pharmacy
2020-05-08 17:18viagra online canadian pharmacy…
Novum » Kaip skaniai išvirti ryžius…
buy chloroquine
2020-05-09 10:59buy chloroquine…
Novum » Kaip skaniai išvirti ryžius…
hydroxychloroquine otc
2020-06-03 6:08hydroxychloroquine otc…
Novum » Kaip skaniai išvirti ryžius…
does walmart carry generic viagra
2020-06-29 19:21does walmart carry generic viagra…
Novum » Kaip skaniai išvirti ryžius…
allergic reaction to cialis
2020-07-01 15:15allergic reaction to cialis…
Novum » Kaip skaniai išvirti ryžius…
generic viagra 100mg pills erections
2020-07-11 13:26generic viagra 100mg pills erections…
Novum » Kaip skaniai išvirti ryžius…
buy careprost online cod
2020-07-14 0:49buy careprost online cod…
Novum » Kaip skaniai išvirti ryžius…
generic cialis 20mg
2020-07-14 17:38generic cialis 20mg…
Novum » Kaip skaniai išvirti ryžius…
generic viagra cheap
2020-07-26 13:45generic viagra cheap…
Novum » Kaip skaniai išvirti ryžius…
canada viagra generic
2020-07-29 22:13canada viagra generic…
Novum » Kaip skaniai išvirti ryžius…
buy chloroquine phosphate
2020-08-10 13:39buy chloroquine phosphate…
Novum » Kaip skaniai išvirti ryžius…