Pavėžinsiu A. Butkevičių. Nemokamai.

2007-07-08

Po šio savaitgalio kelionės į Palangą keliu Vilnius-Klaipėda ir Palanga-Šiauliai-Panevėžys-Vilnius nusprendžiau, kad susisiekimo ministrą Algirdą Butkevičių galėčiau pavežioti nemokamai. Vien tam, kad jis pamatytų, kokie Lietuvoje keliai.

Vilnius-Kaunas. Smagiai išvažiavus iš Vilniaus 20:00, po dviejų valandų buvome… Vievyje. Vien dėl to, kad tik išvažiavę iš miesto pakliuvome į siaubingą kamštį. Pajudi 10 metrų, po to 15 minučių stovi. Vėl pajudi, vėl stovi. Ir viskas dėl vienos kelio remonto darbų atkarpėlės. Kai už valandos suvoki, kad nuvažiavai tik 10 km, ima lengvas nervinis priepuolis, peraugantis į sunkų.

Kamštis atrodė štai taip…

KamštisKamštis

Palanga-Šiauliai-Panevėžys-Vilnius. Atgal dėl pasikeitusių planų važiavome kitu keliu. Nuvažiavus galiuką nuo Palangos prasideda rimti kelio remonto darbai arba automobilio gadinimo ruožas. Tiksliau, ruožai. Asfalto danga nugremžta, aplink kalnai žvyro. Ant kelio irgi tik žvyras, balos ir duobės. Tokios, kad bijai ne tik padangas, bet ir nuosavus dantis pamesti. Ir taip iki pat Telšių. Važiuoti galima 50 km/h, bet labai gerai, jei išspaudi 30. Puiki trasa visureigiams bandyti. Nuvažiavus pusę kelio imi keikti kelius, susisiekimo ministeriją, ministrą, visą valstybę, savo bendrakeleivį ir save už tai, kad gimei.

Kelias atrodė taip (duobių nufotografuoti nepavyko, nes ir taip vos nulaikiau fotoaparatą)…

Kelio remontasKelio remontas

Ar Europos Sąjungoje taip priimta? Nukasti kokius 40 km kelio ir palikti? Nesu susidūrusi su kelių darbais praktiškai, bet drįstu teigti, kad nukasti ir sutvarkyti po kokius 10 km būtų patogiau tiek kelininkams, tiek vairuotojams. Įdomu, ar jei būtume pametę kokį duslintuvą, tai būtų kompensuota? Turbūt ne.

Bent jau ženklą pastatytų žmonišką – “Mašinų gadinimo ruožas tęsis 40 km, jei galit, nevažiuokit”. Arba kelyje Vilnius-Kaunas vietoje švieslenčių su užrašu “Stebėkite kelio ženklus” būtų parašyta “Iki Vievio važiuosite 2 valandas”. Bent jau nebūtų taip pikta.

Kategorija: Visko po truputį | Komentarų: 8

arew

2007-07-08 20:15

Siaubingi keliai…

Tio

2007-07-08 20:19

as buvau tas bendrakeleivis… uz vairo :) kamstis iki Vievio kazkaip dar taip nesunervino kaip atkarpa nuo ~ Kretingos iki ~ Telsiu… galbut, Vilnius pripratina prie kamsciu, tad stengiausi negalvoti, jog sedziu greitkelyje Kaunas – Vilnius. Bet “masinos gadinimo ruozas” mane taip paveike, jog po to teko virsyti greiti ir… netgi norejosi, kad sustabdytu policija… norejosi su kazkuo “pasikalbeti”… :) anyway, jei keliaujant i Palanga galite apvaziuoti si ruoza, taip ir padarykite… net jei tektu vaziuoti papildomus 50-100 km… :)

Jolanta

2007-07-09 13:22

Nesuprantu, kodel tuos kelius taip daznai remontuoja?! Ar ne todel, kad juos padengia tokiu skystu skystuteliu asfaltu, is kurio po metu lieka vienos skyles. Kodel nepadaryti kapitalines kelio dangos, kaip teko matyti Vokietijoje : daugiasluoksnis betonas, brangus, bet ilgaamzis.Juk remontai visvien vairuotojus nervuoja, tai gal siek tiek ilgiau uztruke, bet nekasmetiniai butu geriau! O gal rinktines keliu remonto imones reikia kasmet aprupinti darbu?!

Laura

2007-07-09 14:33

Manau, kad kelius bando pritaikyti ES standartams. Bent jau magistralinius tai tikrai – platina ir t.t.. Tik niekas nesirupina vairuotojais ir kelius remontuoja tokiu greiciu, kaip sovietiniais laikais, kai per diena jais pravaziuodavo 10 masinu.

Jolanta

2007-07-09 19:13

Plociu tai bando pritaikyti ES standartams , bet tikrai ne kokybe…

http://tinyurl.com

2019-11-24 13:16

We’re a group of volunteers and starting a new scheme in our community.
Your website offered us with valuable information to work on. You have done a formidable job
and our whole community will be thankful to you.

plenty of fish dating site

2019-11-27 0:28

This information is priceless. How can I find out more?

ps4 games

2019-11-28 23:15

Valuable information. Lucky me I discovered your website by accident,
and I’m shocked why this coincidence did not happened earlier!
I bookmarked it.

Komentavimas leidžiamas tik registruotiems vartotojams.