Žiema, vynas ir kitos mintys

2013-01-10

*Kai pūgą stebiu pro langą, visai gražu. Bet vis tiek labai laukiu pavasario. Mažų upeliukų gatvėse, vis labiau iš po sniego išnyrančios žolės, pirmo apyšilčio lietaus, daugiau saulės, daugiau žydro dangaus, daugiau šviesos. Šilumos. Kiekvieną žiemą pamirštu, kaip lengva yra į lauką eiti trumpomis rankovėmis.

*Ant lentynos vis dar supupsi obuolių vynas, nors jau kaip ir nėra iš ko… Rudeninio serbentinio buteliai vis tuštėja, o man jau baisu, kad nebeliks ko laikyt kelerius metus iki pilno skanumo. O žinot, kas būna, kai uogienei skirtą aviečių indelį užpili cukrumi ir jos prarūgsta? Puslitris nuostabaus avietinio vyno. Šitą reikės laikyti. Gaminam vynus, nors patys alkoholio vartojam tiek mažai, kad net juokinga. Bet svarbus čia ne rezultatas. Nuostabus pats procesas. Alchemija.

*Pirmą kartą gyvenime man sunku priimti sprendimus. Pastarieji sprendimai buvo teisingi, ypač tie, kurie pasirinkti klausant savęs. Suvokiau, kokią baisią įtaką man turi kai kurių žmonių spaudimas. Visgi reikėtų klausyti tik savęs ir tų, kurie leidžia man klysti ir spręsti pačiai.

*Būnu su sūnumi, skaitau, gaminu ir siunčiu atvirukus. Išverdu didžiulį puodą žiemiškos sriubos (receptas vėliau), o po paros jos jau nebėr. Ir taip kas žiemą. Kiek verdu, tiek nebėr iškart. Pasaka, ne sriuba. Prieš kelias dienas užsimaniau šaltibarščių. Kodėl žiemą jų niekas nevalgo? Nes šalti? Nežinau, mes tai žiemą ir ledus valgom, ir šaltibarčius. Žiemos sriubą irgi vasarą virsiu. Lauke kur nors, ant laužo. Bus dar didesnė pasaka nei žiemą namie.

Kategorija: Visko po truputį | Komentarų: 7

jolanta

2013-01-10 14:26

Na, tai dėk greičiau tą žiemos sriubos receptą :)) Kaip čia aš vis nepetaikau paragauti tos sriubos pas tave :) Turbūt reikia dažniau į svečius užeiti. :)

Laura

2013-01-10 15:13

Esi valgius pernai :)

jolanta

2013-01-10 17:28

o) Negali būti!

Aistė

2013-01-14 20:44

Ar ne moliūgų tavoji sriuba? :) Aš pastarųjų turiu užsisaldžius iš močiutės daržo ir visą žiemą karšta kvapni moliūgienė mane džiugina.

Laura

2013-01-14 21:21

Ne, ten tokia sriuba-troškinys su faršu, pupelėmis, pomidorais ir paprikomis :)

Kristina

2013-01-24 21:28

Gal jau atėjo tas vėliau? Nes šalta ir norisi žieminės sriubos.

Laura

2013-01-27 21:44

Pažadu kitą savaitę parašyt :)

Komentavimas leidžiamas tik registruotiems vartotojams.