Karin Alvtegen “Išdavystė”

2012-08-22

Esu skaičiusi šios švedų rašytojos knygą “Dingusi”. Atsimenu, kad patiko, bet imdama į rankas “Išdavystę” nesitikėjau tokios geros knygos. Tikrai. Nesmagu, kai tikiesi geros knygos, o gauni š. Normalu, kai tikiesi geros knygos ir gauni gerą knygą. Bet kai tikiesi paprastos istorijos, o gauni tokią kaip ši… tai tikrai jėga! Pasikartosiu – žmonės iš to pusiasialio rašo gerai.

Karin Alvtegen “Išdavystė”

Intriga. Jos čia nėra :) Bet kažkas vis varo skaityti tolyn, skaityti, skaityti ir kuo greičiau sužinoti, kaip gi viskas baigsis. Vis tikiesi, kad bus gerai, gal jau tuoj… o gerai taip ir nepasidaro. Šiurpi knygos pradžia, šiurpi ir pabaiga.

Tema. Meilė, ištikimybė, išdavystė ir pamišimas. Viskas labai glaudžiai susiję. Išdavęs vyras, pamišimo varomos žmonos kerštas. Tikras pamišėlis, įsimylėjęs nuo skausmo pamišusią žmoną. Meilužė, mylinti vyrą ir pamišusi knygos pabaigoje. Visų istorijos atrodo tokios sudėtingos, o iš tiesų viskas taip paprasta… Ypač geros vietos, kur ta pati vieta pasakojama žmonos ir vyro. Tada atrodo, kad reiktų tik spragtelėti pirštais ir viskas stotų į savo vietas. Deja, nėra kam spragtelėti :(

Apibendrinimas. Ideali knyga vienam vakarui. Būtų nuostabus psichologinis filmas.

Vertinu 10/10

Kategorija: Knygos | Komentarų: 2

jolanta

2012-08-24 18:48

Užsisakau knygą… Klausimėlis: kaip randi laiko visoms šioms aprašytoms (ir neaprašytoms) knygoms “sukrimsti”? :)

Laura

2012-08-24 19:20

Kai Adomas miega :) Skaitymo būna daugiausia 1-1,5 val per parą :)

Komentavimas leidžiamas tik registruotiems vartotojams.