Ypatingi makaronai su tunu ir cinamonu

2012-12-27

Vieni mėgiamiausių mano makaronų. Padažas truputį neįprasto, bet nuostabaus skonio. Žinoma, dėl cinamono. Truputį keista buvo pirmą kartą derinti jį su tunu ir pomidorais, bet po to pagalvojau, kad iš tiesų cinamonas yra tiesiog aštraus kvapo ir skonio prieskonis, kažkodėl visada dedamas tik į kepinius ar desertus. O tikti juk gali su bet kuo :) Žodžiu, jei jau gaminsite, būtinai berkite cinamono. Kitaip gausite ne ypatingus makaronus, o tiesiog makaronus. Originalo autorius J. Oliver’is, bet čia ne originalas.

4 porcijoms reikės:

500 gr makaronų, geriausia rupiu paviršiumi
1 raudonas svogūnas (paskutinį kartą dėjau baltą, bet raudonas skaniau)
1 a.š. cinamono
800 g. konservuotų pomidorų, ypač tinka vyšniniai
500 g. koservuoto tuno aliejuje
Saujos šviežio baziliko, druskos, pipirų
Aliejaus

Įkaitinkite truputį aliejaus ir jame pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną. Ten pat suberkite cinamoną ir smulkintus baziliko stiebelius. Kai svogūnas suminkštės, supilkite konservuotus pomidorus ir tuną (aliejaus iš konservų nepilkite, nes bus per riebu). Įberkite druskos ir pipirų. Viską troškinkite apie 20 minučių, pabaigoje suberkite baziliko lapelius.

Tuo pačiu metu išvirkite makaronus, o tada ant jų užpilkite skanaus, tiršto padažo ir – skanaus!

P.S. Nuotraukoje sūnaus makaronų porcija. Taip, net ir 2 metukų nesulaukęs mažius kerta juos kaip didelis. Gi tikrai skanūs :)

Kategorija: Makaronai, Receptai | Komentarų: 3

Dalia, Septyni virtieniai

2012-12-28 17:23

man tai patiktų nežmoniškai, bet namiškiams neįsiūlyčiau. Vieni nekenčia cinamono, kiti bazilikų… taip jų ir neišauklėjau

Laura

2012-12-28 17:41

Bazilikų galima nedėti, o apie cinamoną nieko nesakyti :) Jo kvapo nesijaučia, o valgytojai sunkiai supranta, kad čia cinamonas.

Karolina

2013-08-26 19:12

Mmmmm, nuostabūs makaronai! Labai įdomus skonis. Rekomenduoju išbandyti! :)