Kepsneliai su sūriu ir pomidorais
2008-07-13Paprastas receptukas, kurį įveiktų net neseniai iš mamos virtuvės ištrūkę jaunuoliai. Na, kaip mano jaunasis kolega, kažkada manęs prašęs kokio nors neįmantraus valgio recepto. Nes sumuštiniai pusryčiams, mėsainis pietums ir keptos bulvės vakarienei jau per gerklę lenda.
Taigi, 4 kepsneliams reikės:
Keturių apie 1 cm storio mėsos pjausnių (labiausiai tinka įprasta kiaulienos nugarinė)
Riekelėmis pjaustyto sūrio (vėlgi kuo paprastesnio)
3 didelių skiltelių česnako
Nepilnos skardinės (apie 300 gr) pjaustytų pomidorų savo sultyse
Šaukštelio pomidorų pastos
Nedidelio ryšulėlio krapų (6-7 nedidelės šakelės)
Kelių baziliko šakelių
Druskos ir pipirų
Tik nesugalvokite išmušti mėsos. Geriau ją paspaudyti delnu, kad vos vos susiplotų. Įtrinkite gabalėlius druska ir pipirais. Neberkite daug, nes padažas bus sūrus ir aštrus, taigi nebejausite mėsos skonio. Padažas labai paprastas: šaukštelį pomidorų pastos sumaišykite su nedideliu kiekiu vandens, kad gautųsi apyskystė košelė. Sudėkite pjaustytus pomidorus iš skardinės. Krapus smulkiai supjaustykite. Bazilikų lapelius nuskinkite ir perpjaukite kelis kartus, o kotelius supjaustykite smulkiai. Suberkite visas žoleles į pomidorų masę. Nedideliais gabaliukais supjaustykite česnaką. Jį taip pat sudėkite į padažą ir labai gerai viską išmaišykite. Įberkite druskos ir pipirų, nuolat maišykite ir ragaukite. Padažas neturi būti per aitrus ar sūrus, bet ir ne prėskas. Žodžiu toks, kad vieną valgyti jau būtų sunku, bet su mėsa – kaip tik.
Į keptuvę įpilkite nedaug aliejaus ir nesmarkiai apkepkite mėsą iš abiejų pusių. Ji neturi apskrusti, taigi vienai pusei užteks kelių minučių. Tada mėsai tebekepant sukraukite ant jos kuo įmanoma daugiau paruošto padažo ir tolygiai paskirstykite. Mėsą su pomidorais pakepkite kokias 5 minutes. Uždenkite keptuvę, tuomet mėsa skaniai pasitroškins savo ir pomidorų sultyse. Jei neturite dangčio, galite pasigaminti laikiną iš folijos.
Tada ant kiekvieno mėsos gabaliuko uždėkite po kelias riekes sūrio, kad gražiai padengtų visą padažą. Vėl pakepkite uždengtoje keptuvėje, kol sūris išsilydys. Tai užtrunka kelias minutes. Štai ir viskas – skanaus! :)
Jolanta
2008-07-14 15:57Na, ne toks jau ir paprastas šis receptas :))
Laura
2008-07-14 19:22Visiškai paprastas. Vienas greičiausiai pagaminamų. Tik aprašymas ilgas :)
Kita Laura
2010-03-09 15:45Jėga…paprasta, sultinga ir aromatinga.