Cannelloni su rikotos sūriu ir kumpiu

2008-05-23

Šiaip šitas patiekalas turėjo būti su rikotos sūriu ir špinatais. Bet kai pirmą kartą pirkau viską, ko jam reikia, parduotuvėje nebuvo špinatų. Taigi nusipirkau kumpio. Ir nuo to karto špinatų net nebandžiau dėti, nes su trupučiu mėsytės jie yra velniškai skanūs.

4 porcijoms reikės:

16 storo vamzdelio formos makaronų – cannelloni. Standartinėse dėžutėse jų būna daugiau, jei gerai pamenu, 24.
Apie 100 gramų kumpio. Tiesą sakant, tiksliai neprisimenu kiek. Bet parduotuvėje imu mažiausią įmanomą gabaliuką. Beje, kumpis turėtų būti kietesnis.
Dviejų skardinių (po 400 gr) smulkintų savo sultyse konservuotų pomidorų
200 gr mocarelos
400 gr rikotos
Kelių saujų tarkuoto kietesnio sūrio
Svogūno
Kelių skiltelių česnako
Šviežio baziliko
Žalumynų, kuriuos mėgstate. Man tinka laiškinis česnakas, petražolės, pipirnės.

Svogūno galvą supjaustykite žiedeliais arba susmulkinkite, supjaustykite česnaką. Aš per daug nesmulkinu, nes šie dalykai keliauja į padažą, o ne į įdarą. Nuskabykite bazilikų lapelius, o kotelius susmulkinkite. Svogūną, česnaką ir kotelius pakepinkite didesnėje keptuvėje su aliejumi porą minučių. Tada suverskite abi skardines pomidorų ir įpilkite stiklinę vandens. Padažas tikrai nebus per skystas, taigi vandens galima ir dar truputį įpilti. Juk negaila. Įberkite šiek tiek druskos ir pipirų, pamaišykite ir uždenkite dangčiu. Tegu jis sau burbuliuoja apie 10 minučių. Dangčio galima ir nedėti, bet padažas linkęs taškytis, taigi geriau pasisaugoti. Po to supilkite padažą į skardą, kurioje kepsite makaronus – tegu aušta. Suplėšykite bazilikų lapelius ir sumeskite į dar karštą padažą. Pamaišykite.

Kol padažas dar verda, imkitės makaronų įdaro. Į dubenį suverskite rikotos sūrį, įberkite saują tarkuoto sūrio. Eilė kumpiui. Pirmus kartus ilgai vargdavau jį smulkindama, bet pastarąjį sugalvojau kumpį sutarkuoti. Nebuvo taip baisu, kaip galvojau – sutarkavau triskart greičiau, nei anksčiau supjaustydavau. Sąžiningai susmulkinkite šiek tiek žalumynų ir suberkite juos į tą patį dubenį. Dar galima įberti šiek tiek pipirų. Viską labai gerai sumaišykite.

Tarkuotas kumpis

Dabar atėjo eilė bjauriausiam darbui – makaronų kimšimui. J. Oliveris siūlė tą daryti sumetus įdarą į maišelį ir nukirpus jo kampą. Nieko nesigavo. Todėl kemšu rankytėmis. Beje, su pjaustytu kumpiu buvo gan sudėtinga, o su tarkuotu įdaras gavosi labiau vienalytis ir aš jį akimirksniu sukišau į makaronus.

Užpildžius vieną vamzdelį įdaru, dėkite jį į skardą su padažu. Taip gražiai vieną šalia kito suguldykite visus. Mano skardoje puikiai dvi makaronų eilės. Tik nedėkite vieno ant kito! Įdarytus makaronus, jau mirkstančius padaže, apdėliokite suplėšytais mocarelos gabaliukais. Ant viršaus dar užberkite saujelę tarkuoto sūrio. Kepkite apie 20-25 minutes orkaitėje, kol makaronai paruduos.

Padažas susigeria į makaronus, sūris sulipina, taigi juos galima supjaustyti ir valgyti. Skonis… pasak mano vyro, “kaip lazanjos be faršo”. Nors jis iš pradžių raukėsi, paragavęs gryno rikotos sūrio, makaronuose su kumpiu ji jam pasakiškai skani. Žinoma, ir man. Beje, tokius cannelloni galima pašildyti kitą dieną, skonis nuo to nenukenčia.

Cannelloni su rikota ir kumpiuCannelloni su rikota ir kumpiu

Kategorija: Makaronai, Receptai | Komentarų: 5

Salomėja

2008-05-23 20:21

Prabangiai tu čia:) Mes tai daug paprasčiau gaminam, bet irgi labai skaniai:))))Reiks kada pasigamint:)

Blogorama #425 : nežinau.lt

2008-05-24 19:42

[...] Pyragus vulgaris obuoliaris skamba skaniau už įprastą terminą. Žinoma, tokie receptai, kaip canelloni su rikotos sūriu ir kumpiu savaime skamba [...]

Jolanta

2008-05-26 11:56

Galėtum kada nors pasikviesti pietums :)

Laura

2008-05-26 19:09

Vaje, nors ir šį savaitgalį :)

aure

2011-06-18 5:06

Bandysim :) jau viskas paruosta kepimui